Klaslokaal Chinese cursus

Chinees Leren in Groningen

Meld je aan voor de Gratis Proefles Chinees Start met de Beginnerscursus Chinees Of een cursus op Hoger niveau Gratis evaluatie van je Chinese niveau

Schrijf je nu in voor de gratis Proefles Chinees of voor één van de onderstaande Chinese Cursussen. Er zijn cursussen voor Beginners en ook voor Gevorderden en Vergevorderden. Weet je niet welke cursus voor jou het meest geschikt is, mail of bel dan voor het maken van een afspraak met de docent (Wing) voor een gratis evaluatie.

Cursussen Chinees (Standaard Mandarijn)

Datum Dag Tijd
Gratis Proefles Chinees 4 apr do 18:00 - 19:00
Chinees Beginners HSK 1 11 apr do 18:00 - 20:00
Chinees Beginners HSK 2 di 18:00 - 20:00
Chinees Beginners HSK 2 vr 18:00 - 20:00
Chinees Intermediate HSK 3a di 20:00 - 22:00
Chinees Intermediate HSK 3a wo 20:00 - 22:00
Chinees Gevorderden HSK 4a ma 18:00 - 20:00

Chinees leren bij Wing Training

  • Kleine groepen
  • Professionele, ervaren docent
  • Chinees spreken, lezen en schrijven
  • Chinees typen op je eigen computer
  • Direct starten met een cursus (ook als die al is begonnen)
  • Ondersteuning buiten de lessen om
  • Chinese bibliotheek met boeken en DVD's
  • Uitgebreid cursusaanbod
  • Op 10 minuten van centrum Groningen
  • Vrij parkeren

Cursus Chinees (standaard Mandarijn)

De meeste mensen kiezen voor cursussen Mandarijn Chinees, dat overal in China wordt gesproken. De docent is zeer ervaren en maakt het een stuk makkelijker om de moeilijke tonen onder de knie te krijgen. En zónder accent.

Het Mandarijn Chinees (Putonghua) is een taal die door zo'n één miljard mensen wordt gesproken. Het is een mooie fascinerende taal die niet gauw zal gaan vervelen. Ook voor het bedrijfsleven wordt Chinees steeds belangrijker door de handel met China. Het verdiepen in de Chinese taal en cultuur is dan een logische stap. Ken je als Westerling een beetje de weg in het Mandarijn dan heb je al snel een streepje voor op uw concurrenten. Hetzelfde geldt voor de Chinese cultuur en gewoonten.

Hoewel Chinees een geheel andere taal is dan Nederlands of Engels, is Chinees leren toch makkelijker dan je denkt. De Chinese karakters bijvoorbeeld lijken willekeurig te zijn gekozen, maar je zal al snel vele overeenkomsten zien tussen verschillende karakters en hun betekenissen. Bij Wing Training leer je namelijk reeds vanaf de beginnerscursus ook Chinese karakters en niet enkel het pinyin.

Sneller Chinees leren door kleine groepen

Bij Wing Training in Groningen krijg je les in kleine groepen. Je leert Chinees spreken, lezen, schrijven en zelfs typen op je eigen computer. En door de relatief kleine groepen krijg je voldoende aandacht.

Vier keer per jaar start een nieuwe cursus Chinees Beginners 1. Je hoeft dus nooit lang te wachten voordat je kunt starten met de Chinese cursus. En weet je niet zeker of je de cursus wel helemaal af kan maken? Geen probleem! Wanneer na een x aantal lessen blijkt dat je de cursus niet af kunt maken, betaal je enkel de lessen tot op dat moment.

Professionele Docent

Alle Chinese cursussen bij Wing Training worden verzorgd door een professionele Chinese docent met 17 jaar ervaring: 6 jaar in China en 11 jaar in Nederland. De docent is uiteraard een native speaker (voor zowel Mandarijn als Kantonees).

Chinees voor Beginners

Iedereen kan Chinees leren bij Wing Training, voor ieder niveau is er een passende cursus. En of je nu gewoon Chinees wilt leren omdat je het een mooie taal vindt of omdat je naar China op vakantie gaat, bij Wing Training leer je op een leuke manier het Mandarijn Chinees. Je kunt kiezen uit cursussen voor beginners, gevorderden, vergevorderden en voor zakelijke doeleinden.

De curcus Chinees Beginners 1 is essentieel wanneer je Chinees wilt leren. Deze cursus leert je de basisprincipes van het Chinees, inclusief Pinyin (uitspraak), structuur van Chinese tekens en enkele simpele alledaagse dialogen. Aan het einde van de cursus kan je korte zinnen maken op je eigen computer en korte simpele alledaagse gesprekken voeren in het Chinees.

Bij de cursus Chinees voor beginners 2 ligt de nadruk op het verbeteren van de uitspraak, vocabulair, grammatica en de communicatieve vaardigheden. Tevens leer je over de Chinese cultuur, krantenkoppen begrijpen en globaal begrijpen waar een artikel over gaat en ook kan je aan het einde van deze cursus in het Chinees praten over alledaagse onderwerpen. Vocabulair na de twee beginners cursussen is meer dan 300.

Chinees voor Gevorderden

Als je al eerder Chinees hebt geleerd en wilt weten welke cursus het beste aansluit op je huidige niveau, stuur ons dan een email met informatie over het aantal uren dat je al les hebt gehad, wáár je Chinees hebt geleerd (in China of Nederland) en in welke mate je het pinyin en de Chinese karakters beheerst.

Aan het einde van de cursus voor gevorderden en vergevorderden ben je in staat om nieuws op TV in grote lijnen te volgen en deel te nemen aan gesprekken met Chineestaligen.

Je leert ook verschillende Chinese schrijfstijlen, Chinese liederen, Chinese voorstellingen en oude Chinese artikelen. En je kan artikelen en rapportages schrijven. Na deze cursus begrijp je het meeste van Chinese films en TV programma's. Je kan jezelf makkelijk uitten, zowel privé als professioneel.

Mooiste Taal om te Leren

De redenen waarom mensen Chinees gaan leren lopen sterk uiteen. De meeste mensen die Chinees gaan leren, doen dat omdat het gewoon een hele mooie taal is. Misschien wel de mooiste. Ook kiest men steeds vaker voor Chinees vanwege betere carrièremogelijkheden.

Op Vakantie naar China

Veel cursisten gaan naar China, op vakantie of stage lopen, en willen zich daar verstaanbaar kunnen maken. Want de meeste Chinezen spreken niet of slechts enkele woorden Engels. Ook mensen die voor een langere periode in China zijn geweest en daar Chinees hebben leren spreken, willen vaak hier in Nederland verder leren.

Partner is Chinees

Nederlanders met een Chinese partner kiezen er vaak voor om Chinees te leren. Vooral ook om te kunnen communiceren met de schoonfamilie, want die spreken vaak enkel Chinees, als ze in China wonen.

Chinese bibliotheek

Bij Wing Training kan je naar hartelust Chinese boeken uitzoeken om te lenen. De mini-bibliotheek van Wing Training bestaat op dit moment uit meer dan duizend boeken en DVD's over Chinees leren en China in het algemeen. We hebben Nederlands-Chinese, Engels-Chinese en Chinees-Chinese boeken.

En het allerbelangrijkste is dat deze boeken niet een doorsnee zijn van de Chinese studieboeken die wereldwijd verkrijgbaar zijn, maar nauwkeurig zijn geselecteerd op kwaliteit. In de mini-bibliotheek van Wing Training vind je alleen de beste Chinese boeken. Als student van Wing Training heb je de beschikking over al deze boeken.

Rechter hersenhelft

De misschien wel opmerkelijkste reden om Chinees te gaan leren, is dat je hierbij je rechter hersenhelft traint. En dat klopt, want terwijl we bij het Nederlands, Engels en andere Westerse talen vrijwel alleen de linker hersenhelft gebruiken, zijn bij het Chinees beide hersenhelften nodig. Kortom, een mooie manier om je creatieve kant (die in je rechter hersenhelft zetelt) een boost te geven.

Gratis Online Chinees Leren

Kan je niet wachten tot de start van de eerstvolgende Chinese cursus? Begin dan gewoon alvast online met deze gratis cursus Chinees.